Akumulatorske kosilnice

Villager akumulatorske kosilnice so namenjene košnji travnikov majhnih in srednjih površin (priporočena površina košnje je do 250 m2). Značilne so po tem, da združujejo prednosti električnih in bencinskih kosilnic. Te kosilnice so idealne za uporabo v urbanih okoljih. Brezkrtačni motorji, okretnost, nizek nivo hrupa, so samo nekatere od prednosti prenešenih iz električnih kosilnic. Po drugi strani pa mobilnost in neodvisnost od električnega omrežja, kot pri bencinskih kosilnicah.

Villager 40V Li-ion Power akumulatorji so opremljeni z Samsung celicami, nad katerimi vrši nadzor napredna elektronika, ki skrbi za enakomerno polnjenje in praznjenjeakumulatorskih celic. Tako konstruiran akumulator zagotavlja dolgo in zanesljivo uporabo.

Z razvojem Li-ion akumulatorjev je prišlo do zmanjšanja skupne teže in podaljšanjem delovnega intervala med polnjenji, kar rezultira varčno in učinkovito napravo.

Raziskave so pokazale, da, dolgoročno gledano, akumulatorske naprave ustvarijo prihranek v primerjavi z bencinskimi, saj je cena porabljene električne energije nekajkrat nižja od cene potrošenega goriva in olja.