Prihodnost košenja

Košenje travnika je pogosto naporno delo, katero zahteva veliko porabo časa in energije. Po napornem delovnem tednu, je najmanj potrebno, da celo popoldne porabite za košenje trate. Ravno zato smo za vas naredili Villybot robotsko kosilnico.

Akumulatorske kosilnice

Villager akumulatorske kosilnice so namenjene košnji travnikov majhnih in srednjih površin (priporočena površina košnje je do 250 m2). Značilne so po tem, da združujejo prednosti električnih in bencinskih kosilnic. Te kosilnice so idealne za uporabo v urbanih okoljih. Brezkrtačni motorji, okretnost, nizek nivo hrupa, so samo nekatere od prednosti prenešenih iz električnih kosilnic. Po drugi strani pa mobilnost in neodvisnost od električnega omrežja, kot pri bencinskih kosilnicah.

Kako izabrati kosilnico?

Da bi izbrali kosilnico, katera bo ustrezala vašim potrebam, je potrebno upoštevati naslednje tri kriterije:

Kako izaberete koso?

Da bi izbrali primerno koso glede na vaše potrebe, morate upoštevati naslednje tri kriterije.

Prezračevanje

Prezračevanje je proces odstranjevanja odmrlih rastlin s površine travnika. Najpogosteje se na površini travnika nabira odpadlo listje ali trava, ki ni bila odstranjena po koncu košnje

Košnja

Pred košnjo morate s travnika vedno odstraniti naravne odpadke (veje, listje, odrezke) in trde predmete (kamenje, odpadni materiali, drugi trdi predmeti). Poleg tega morate preveriti poravnanost terena in ga pripraviti za košnjo (odstranjevanje krtin, ipd.).

Kosite lahko ročno ali strojno, odvisno od velikosti travnika, višine in vrste trave.